ماجرای زنی که سوژه پادکست جنایی شد! «حبس مجرد» در جمع هشت فیلم پرفروش داستانی «هنر و تجربه» زمان پخش «امیلی در پاریس ۴» مشخص شد فیلم کوتاه «پیام» برگزیده جشنواره بین المللی کوثر شد «عامدانه، عاشقانه، قاتلانه» بازتابی از درد‌ها و رنج‌های زنان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ «هناس» به مناسبت سالروز شهادت داریوش رضایی‌نژاد روی آنتن شبکه نمایش می‌رود + زمان پخش استوری پژمان بازغی در واکنش به فوت مرحوم سعید راد + عکس پیام رئیس سازمان سینمایی به مناسبت درگذشت «سعید راد» نامه صریح وزارت فرهنگ و ارشاد به اداره کار خراسان‌رضوی بابت بازنشستگی خبرنگاران «ایستاده با گرگ» نامزد جایزه ویژه بخش مستند جشنواره روسیه شد حکایت مرد تن لش و گُنده غول‌های بیابان شاعر یا نویسنده نمی‌تواند مانند یک ربات به صورت مداوم، اثر تولید کند درباره بازی زنده یاد «سعید راد» در سریال های تلویزیونی «بک گراند» به شبکه نمایش خانگی آمد
سرخط خبرها

تاریخِ ماندگار کتاب و کتاب‌خوانی

  • کد خبر: ۱۱۷۱۷۴
  • ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۹
تاریخِ ماندگار کتاب و کتاب‌خوانی
حجت‌الاسلام سید‌جلال حسینی - رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس

کتابخانه آستان قدس رضوی، گنجینه بزرگ میراث اسلامی است که سابقه‌ای طولانی دارد. تاریخچه آن کتابخانه با فراز‌وفرود‌های گوناگون تاریخی در خراسان و مشهد مقدس، پیوند خورده است.

نخستین بارقه پیدایش این جلوه قدسی، شش قرن پیش از این، در اثر خیرخواهی و ایمان راستین واقفان و اهداکنندگان با‌اخلاص و بی‌نام‌و‌نشان زده‌شد، سپس عواملی نظیر روی‌آوردن طلاب علوم دینی مقیم شهر مشهد مقدس، زائران فاضل و دور‌اندیش و بذل عنایت خادمان و شیفتگان بارگاه امام‌رضا (ع)، موجبات رونق آن را فراهم آورد.

از حدود سال‌۱۱۵۰‌قمری، مکان ویژه‌ای برای کتابخانه در‌نظر گرفته شد،، اما توجه جدی به جایگاه کتابخانه به اوایل قرن‌۱۴ شمسی برمی‌گردد.

همین امر، مهم‌ترین سبب شتاب در روند توسعه کتابخانه و اقبال روزافزون پژوهشگران و کتاب‌خوانان به این مکان به شمار می‌رود. گرچه محل کتابخانه، در طول سالیان، بار‌ها تغییر کرده، همواره در جوار مرقد مطهر و داخل حوزه اماکن متبرکه قرار داشته است.

در طول سال‌های متمادی، فرهیختگان بسیاری در این مکان قدم نهاده‌اند و مدیریت این کتابخانه را برعهده داشته‌اند. استاد رمضانعلی شاکری، یکی از این دانشی‌مردانی است که علاوه‌بر داشتن ظرفیت فرهیختگی و نسخه‌شناسی، سال‌ها مدیریت کتابخانه را برعهده داشت.

او نخستین رئیس کتابخانه است که با حکم تولیت فقید آستان قدس رضوی، مرحوم آیت‌ا... واعظ طبسی، بر کرسی این نهاد تکیه زد و در طول سال‌های حضورش، سبب اتفاق‌های مبارکی در عرصه کتاب و کتاب‌خوانی شد. او پیش از این نیز ریاست کتابخانه فرهنگ و هنر مشهد را بر‌عهده داشت و با تکیه بر تجربه و دانش خویش توانست حرکتی رو به جلو در مسیر توسعه کتابخانه داشته باشد.

او با تکیه بر دانش نسخه‌شناسی خود توانست اثری ستودنی به نام «گنج هزارساله» به رشته تحریر در‌آورد. او در این کتاب به معرفی میراث نفیس کتابخانه آستان قدس که در طول هزارسال در این مجموعه نگهداری می‌شود، پرداخت.

در‌کنار آن به معرفی واقفان عمده کتابخانه نیز پرداخت. این اثر هنوز مورد مراجعه محققان و نسخه‌پژوهان قرار می‌گیرد.
استاد شاکری به‌حق تاریخ شفاهی کتاب و کتابخانه در مشهد بود. او خاطرات نابی از حضورش در مشهد و آشنایی با فرهیختگان خراسانی و کشور داشت.

جای بسی خوشبختی است که خاطرات زندگانی این بزرگ‌مرد فرهیخته مشهدی با عنوان «زیست‌نامه» به رشته تحریر در‌آمده است. امیدواریم که این اثر در آینده نزدیک به زیور طبع آراسته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->